Monday, September 7, 2009

Biskut Koko Crunch Berbadam Tabur



1 cawan buttercup
1 cawan gula perang
1 sudu teh esen vanila
1 biji telur
2 cawan Nestle Koko Krunch kisar
2 cawan tepung gandum
1 sudu teh baking powder
badam cincang dadu

Cara membuatnyer:

Putar butter hingga kembang, masukkan gula perang dan putar lg hingga kembang.

Masukkan esen vanilla serta telur.Putar hingga sebati.
Selepas tu, masukkan koko crunch yg dah dikisar ke dlm adunan tadi. Putar dengan kelajuan perlahan hingga sebati.

Masukkan tepung yg sudah diayak bersama baking powder.

Bulat2kan, masukkan kedalam paper cup serta taburkan badam cincang diatasnyer.

Bakar pada suhu 165 celcius selama lebih kurang 8-10 minit.
Selamat mencuba!!
***Pastikan anda menggunakan Nestle Koko Crunch utk mendapatkan rasa yg ngam!!
** 1 bancuhan, boleh dapat lebih kurang 73-75 pcs..


No comments:

Post a Comment

Post a Comment