Monday, December 31, 2012

Part Time Job

alhamdulillah
sejak kebelakangan nie, ada dapat job order dr kawan2
sebenarnya me suka2 aje
tapi, Alhamdulillah.. Rezeki Allah bagi
suka-suka, dapat la jugak duit belanja
aritu saje je post pic RV kat instagram ngan fb jugak
sebabnya, me mmg suka la share pic
pastu dpt order dr kawan nie

 
okey...
tu la conversation antara me & Yus
sian la mak yong nie
terliur lak dia nengok RV nieh
ok.. Insyaallah arinie akan buat untuk dia
esok dah leh deliver kat Kg Chu Badak, Sentul
Yus nie ex collague kat tempat koje me
tapi dia dah berhijrah ke RHB
Alhamdulillah, hubungan kami x putus..
tq to Yus...
 
nanti buat utk Yus, boleh lah buatkan utk my bff - Faz
dia sudah mau merajuk
lols
 
 
 
okeh... nie whatsapp dia semalam
dah hampir2 nak merajuk
hu3
Insyaallah ye Faz....
pastu pagi tadi, masa antar Lil P
mak mertua pulak order custard puff utk hari Sabtu nie
dan juga sepupu Hubby yg kawen aritu order choc muffin
pun untuk hari Sabtu nie
diaorg nak ke bawak sebagai buah tangan utk org Kuantan
maklum lah, minggu nie diaorg 'bertandang' ke sana
walawei...
betul-betul rezeki di pagi hari
Alhamdulillah
terima kasih Allah
dipermurahkan rezeki Nya kepadaku sekeluarga
Ameen
 
**Mr Hubby kata
"tak kiralah untungnya berapa, x pe..
janji kita ikhlas.. Insyaallah akan lebih murah rezeki kita"
alalalalloooooo... touching kejap
terima kasih hubby.. luv u...
 

Saturday, December 29, 2012

Red Velvet

Arinie ada project baking
Dpt order dr Pn Cathy utk 100pcs
Red velvet cup cakes
utk hi tea kat rumah dia
- Christmas celebration
tu yg dia beria nak red velvet cake



Ok.. nie hasil red velvet ku...
lom touch up lagik... 

Tayang skit bila dah tempek cheese cream
Hohooooo
menggoda wooooooo
time nie je selamat 5 pcs lam pewut Lil P
Hahahaaaa


Okey....
Final touch up
+
Packing
cecepat buat sebab Pn Cathy nak dtg amik


Last but not least
pic yg nie mmg betul2 mengancam anak tekak
Wuuuhhhooooo
Alhamdulillah... selesaiiiii....
*cuma me ada hutang wif my bf #Faz
Insyaallah, esok me buat kan.. 
Kalu x, dia merajuk... hu3


Wednesday, December 26, 2012

Sendiri

nape pulak topik ala ala nieh...
sila jgn buat andaian yg bukan2 ye
please.. please.. please..
hahahahaaa
okeh.. saje je tepek tajuk entri cenggitu
kasik gempak ... LOLssss
 
apa yg me tulis nie, x de kena mengena ngan sesiapa
cumaaaaa......
 
sebenarnya kan...
me nie nak share sikits la pengalaman yg x seberapa
me percaya, lebih ramai lagi
 yg punyai pengalaman yg lebih hebat
dalam penjagaan anak, urusan rumahtangga etc..
mungkin apa yg me nak share
hanya sebesar zarah je bagi mereka / yg membaca
tapi, me bangga..
 
me mmg since kecik lagi dah diajar berdikari
pastu masuk asrama (walaupun memula rasa mcm neraka)
lagi lah kena berdikari
x de la chance nak rasa manja2
 
bila dah dialam muda remaja, bekerja pun hampir semua perkara me lakukan sendiri
x abis disitu, bila dah berkahwin juga
dek kerana tuntutan kerja Mr Hubby
me dan Lil P, memang x boleh terlalu mengharap
dan jugak terlalu bergantung harap pada nya
 
dari awal kawen, sampai sekarang
kebanyakannya me kena uruskan sendiri
9bln pregnant, sekali aje Mr Hubby dpt temankan check up
tapi Alhamdulillah, Mr Hubby dpt temankan me kat labour room
smp Lil P melihat bumi Allah ini
pi pasar, beli barang dapur, antar amik dobi,
beli makanan kucing, check jadual anak
register sekolah anak, beli buku, beli baju sekolah, ambil antar anak tuition,
uruskan anak mengaji, siapkan homework anak ***eerrrkkkk
etc..etc...etc...etcccccccccc sampai tak tertulis kotttt
tapi, Syukur Alhamdulillah
me x pernah la rasa nak merungut
atau rasa x puas hati
or jauh sekali nak marah
kalau kena buat apa segala benda dengan sendiri
sebabnya, sebagai isteri
me ikhlas
dah itu tugas kita sebagai isteri




 
segala penat lelah, terubat tengok muka Lil P
mcm me kata, dah itu tuntutan kerja Hubby
yg kadang tu setiap hujung minggu kena kerja
dan selalu tu, bila me cuti, dia x boleh cuti
yg kadang tu, plan bercuti kami akan dibatalkan pada saat2 akhir
yg kadang tu... kena tinggal berhari2 lamanya
yg kadang tu, jam dah merangkak ke awal pagi
embun dah menitis sampai hujung rumput
baru Hubby sampai rumah
 
Alhamdulillah... percayalah... me terima
tanpa rasa marah, geram, nyampah
sebabnya
Mr Hubby dah buat yang terbaik bagi kami sekeluarga
We all proud with u Mr Hubby...
Luv u so much...
 
**mots.. tolerate itu penting dalam perkahwinan
contohnya, jgn sebab, suami x dpt temankan beli pampers anak
marah dan tulis yg bukan2 dlm laman sesawang
bak kata Ustaz Azhar Idrus dlm Ustaz Azhar Kemaih Keming
...nyampah kita yg membacanya....
LOLOLOLOLOLSSSSS 

Cowboy Town - A Famosa Resort


selesai bab kawen kawen nie
pas abis kenduri tu
kami cecepat balik rumah MIL kat Tmn Rembau Utama
rumah tu ibarat dah mcm homestay buat keluarga
coz MIL dah x dok situ
cuma balik sesekali aje
dapatlah kami rehat2 lam 2 jam
sebelum nak balik KL
tetiba Hubby decide ajak singgah A Famosa Theme Park
katanya dia nak tunaikan janji kat Lil P
yela.. aritu masa pi AFamosa Water Park, x dpt masuk Cowboy Town
sebabnya ari hujan
so, show dibatalkan
 
ok, we all pun terus je kesana lepas maghrib
x jauh mana pun dr rumah MIL
20 minit dah sampai
meh layan pic2 kat sana
**mood amik gambo kureng sebab fenatttt
dah pastinya Lil P orang yang paling heppi
mana x nya, surprise
bangun tido je dah sampai kat sini
dan memang rezeki Lil P
masa nak beratur beli tiket tu, ada kakak tu cuit bahu me
bagi satu entrance tiket utk kids
katanya sebab dia beli pakej, dpt 2 Adult & 2 Kids ticket
tapi anak dia sorang jer
so, dia bagi la kat Lil P
Alhamdulillah... Memang betul2 rezeki
rezeki dtg repeat kali ke 2
hehehehee
 
 
okeh, kat dalam tu mmg macam2 ada
mmg meriah sangat
nak pulak kitaorg pi time cuti sekolah
game yg ada pun x mahal macam kat funfair
funfair, cekik darah koooo
pastu kat sini, apa aje mainan ko main, dpt voucher point
pastu leh kumpul & combained utk redeem hadiah
Lil P dapt medium size soft toys
ok lah kan..
drpd korang main kat funfair
berabis nak dkt seratus hengget pun
dpt key chain or small note pad aje
haishhh!!
 
ok cukup pasal funfair yg cekik darah tu
wakakakaka
 
kami masuk aje
pi tengok shows
ada animal show, red indian ngan cowboy shows
memang happening okeh!!!
 
ckp pasal animal show tu
Lil P mmg sangat suka
sebabnya dia mmg suka animals
sebelum masuk shows tu kami sempat naik gajah
tapi x de gambor
sebabnya Mr Hubby excited record video aje
x pe la... x de rezeki..
nanti la.. kalau rajin me upload video tu
 
lepas abis show tu, dlm pkl seploh, ada fireworks show
woww!!!
best!! jgn kata bebudak ajerk yg happy
mak ngan pak budak pun happy
 
we all cuma habiskan shows ngan main game aje
sebab nya nak rush balik KL
diaorg kata closed @ 12.00pm
pkl 10.30 kami dah keluar
tapi Lil P puas hati
Mr Hubby lagi happy dapat buat Lil P tersenyum puas..
itulah Mr Hubby, sentiasa buatkan kami happy dan bahagia
 
overall, mmg okey
walaupun singkat, tapi seronok
spt yg me katakan lam entri sebelum nie
bagi me
A Famosa memang berbaloi dengan apa yg kita bayar
ticket, foods, token semua dengan harga yg kita mampu
bukan harga yg x masuk akal...
Insyaallah... kami akan datang lagi...
 
 

Wedding Achu Imah


last weekend adalah hari yg sgt memenatkan
sebabnya ada kenduri kawen sepupu hubby
adoi la.... ini kenduri kawen yg last kat kg hubby
perempuan pulak tu
dah tentulah meriah sakan...
kami nie yg penat sakan
jumaat malam tu rush balik Rembau
Lil p me dah pos pagi tu balik ngan BIL & MIL
so bermula lah episode yg sangat meletihkan
sampai nak lerai badan
sebabnya dok tolong org merewang & gotong royong
meriah!! tapi penat
bdn pulak bermandi peluh
x banyak gambar coz sibuk dok buat koje
layan kan ajelah pic yg adoooo
 

 
hubby kusyuk dok dengar taklimat yg tok kadi bagi time nak menikahkan pengantin
Lil P pulak x abis2 mengunyah
time nie dia amik peluang
coz x de siapa larang or marah
LOL
 
 
okeh... nie pics sengal okehhhh
Lil p beria2 suh me ngan Hubby dok atas pelamin
tengok ler tu, org penat possing
sampai anak buah pun pelik tengok Hubby
hahahaaa

 

pic nie lagi lah...
errrmm....
Hubby mmg suka melayan anak buah
 
 
ok, nie lah pengantin tu
Achu Imah a.k.a Azniza & Wan
Tahniah la buat korang ye
semoga bahagia menempuh alam perkahwinan
yg korang bina nie
hingga ke akhir hayat
Insyaallah
 
 

 
Nie pic hari bersanding
alalalalallloooo
shy shy cat ye Achu!!
he3

Thursday, December 20, 2012

Penawar Stress

tetiap pagi, seawal jam 5.30 pagi
sambil mata mamai mamai
turun tangga nak ke bawah
akan jumpa benda nie
me akan pasang wall light sebab time tu rasa macam damai je
bila tengok mungaaa nieh
dah bertaun munga nie kat sini
tapi baru kali nie nak snap pic
dan teragak nak share...

 
sebenarnya, setiap kali nak turun (pagi)
me akan berenti kejap walau setakat 30 saat
sebabnya, bila tengok jer
ilang jap segala rasa stress
dengan suasana ala2 romantika de amour time tu
dgn sunyi sepi nya time tu
ngan mata ala2 baru nak bukak
memang terbaik lah feellllinnggg2 time tuh...
*mood = me tengah stresssss nie...
biasa la kan, year end... hu3

Wednesday, December 19, 2012

Mini Custard Puff

ini citer pasal order dari Pn Zainab
ex teacher Lil P masa kat kinder
order nie utk open day kat kinder arinie
so, malam tadi, dgn hati yg tenang dok buat benda nie
lama gak x amik order baking membaking nie
sebabnya penyakit M melanda
tapi nie mood dah mari...
so, rajin la sikit
he3

 
sekali bake guna 2 oven hokeyyy
sebab nya nak cepat siap
sebab last minute tambah order

lepas membaking
acara masukkan filling lak
cikgu tu nak custard aje
Lil P frust sebab x de cream
ngeh ngeh ngeh
tapi kan, tetap gak sumbat lam mulut
** agak mencabar bila membaking dengan dia
sebabnya lebih masuk ke mulut dia dulu
huhuhu... nangessss

akhirnya, lagi 15 minit pukul 12 siap dah suma
pastu packing siap2
boleh ler tido ngan senang hati


hokey... ready to go...
pagi nie delivered kepada puan yg mengorder
Alhamdulillah..
selesai satu tugas
dan balik nie nak buat tugasan seterusnya
mini custard puff & cup cake
utk wedding cousin Mr Hubby weekend nie
Alhamdulillah...
Rezeki Allah bagi kan...

Tuesday, December 18, 2012

Gift


nie lagi lah dah basi sangat
tapi nak gak citer
dah nama pun blog nie aku yg punya kan...
hehehehe
 
ok, 08/10/2012 ritu genap ler 8 tahun me & hubby kami disatukan
eecceehhhh...
nothing spesel kot..
cuma sehari sebelum tu, we all just outing jer
pi pavillion, makan2 plus dapat handbag baru
ala.... me nie bukan demand sangat
idok ler yg designer bag
cukup ler takat Charles & Keith jerrr
itu pun dah syukur Alhamdulillah...
Hubby belanja..
merasa la kan setahun tu 2 or 3 kali
Mr Hubby belanja handbag baru
 
ingatkan, x de lah apa2 surprise lain
sebab nya dah dapat handbag tu
we all nie x ler romantic ala2 ko bagi aku bunga
aku arrange candle lite dinner
hahahahaaa
gitewww
tapi kan...
tetiba kan...
lepas tu kan...
jeng jeng jeng...
me dapat yang ini
*
*
*
*
*
 
 
Galaxy Note 10.1
waahhhh!!!
mak suka noq!!
as a special gift for wedding anniversarry kata nya
tu.. nampak tak bawak kotak tu handbag kaler beige tu
nak gak tayang
tapi sipi sipi ajerk...
motip?.. sebab selalu rebut iPad Lil P
pastu Mr Hubby penah nengok me dok terkial2
hapdet blog guna blackberry torch
mmg best guna tab nie
he3
tapi time tu mmg malas sangat nak hapdate  blog
nan hadooooo
me mmg adore wif Mr Samsung nie
tapi dah nama nya tab kan...
senipis mana pun, me mula lah fed up nak bawak ke hulu hilir
pastu start ler survey tepon...
so, apa kata surveyyy?!!!


taraaaaaaa...
last month, me dapat yg nie as a birthday gift
aauuwww!!
speechlesssssss tau...
double  happiness you!!!
terharu gilossss
nak menitik air mata nie
Mr Hubby mmg berusaha untuk buat me & Lil P happy
***tak terkata apa dah.. nanti kalau ada idea nak ckp pasal hubby
me akan continue
sebak....
sebab Mr Hubby terlalu baik...

Order Sendiri

 
malam semalam, sempat menjongket berdua wif Lil P
kat JJ belakang rumah nie
motip?.. = beli seluar baju melayu (sek agama)
gegara awek Sogo tu cuma kira sehelai dan masukkan sehelai aje
apa kes pulak baju dua, seluarnya hanya satu
tu yg terpaksa mengjongket sekali lagi
tapi kat JJ aje
x kuasa me nak ke Sogo nunnnn
 
dah dapat apa yg di cari
dah kuar masuk kedai itu ini
tiba masa utk dinner
 
tapi Lil P decide nak tapau aje
katanya nak makan subway & chatime
yg best skang nie, Lil P dah pandai order sendiri
me cuma bagi duit dan peratikan aje
*time flies to fast
he growth so fast... hukhukhukkkkk
touching wehhh!!
 
okeh! lets cekidaut pic dier tengah order okeh
*
*
*
*
nie kat Subway
kelakar nya tengok pic nie
sebabnya tertelan2 air liur dier
dok tengok abg subway tu bubuh vege
tengok ler tangan dier tuh
gebuzzzzzz.... LOL
 
 
order #pearlmilktea kat #chatime pulak
pas dah order, dier sangat hepi
motip?... = sebab abg cashier #chatime tu faham apa yg dia cakap
lebih kurang cenggini
"can I have 1 regular pearlmilk tea, less sugar"
pastu abg cashier tak dak repeat tanya dia lagi
selalu tu maybe abg cashier tu x berapa dengar
dan akan tanya lagi
tu yg dia sgt hepi....
hahahahahaaaaa
apa-apa lah wahai anakkkkk...

Monday, December 17, 2012

AFamosa Water World

 
Nie citer dah basi
Dah sebulan yg lalu
Arinie baru ada mood nak citer
Me wif my little family ke sini
X jauh pun dr rumah mak
Lebih kurang 20 minit dah sampai

Nie pic muka lebau kami
Lil P sgt hepi time nie
Tapi kan... sebelum sampai je ada surprise
jeng.. jeng.. jeng....
 
 
 
 
 
Keluar aje Tol Simpang Ampat, Alor Gajah
Abg Polis ngan Abg JPJ dah sedia menunggu
kena saman daaaaa
sebab = no plate x ikut spec
hihihihi..
hadap ler... bayor je lah nanti kan...
tapi tu tetap x ilangkan ke heppian kami sekeluarga
 
Lets cuci mata ngan pic kat water park k!
 
Hokeh...
Lil P skang dah berani main slide yg cenggini
dah x takut & tercungap-cungap dah
dia dah pandai lawan perasaam\n takut tu
kat Aladdin house nie aje berjam2
 
 
Lil P mmg sangat hepi
Mr Hubby seperti biasa, tukang melayan hero kesayangan
me pulak, jadik mamarazzi
tukang amik gambau
 
 
hokeh..
last bat not least
nie cuci mata skits ngan pic sexy Lil P k..
cukupp.... cukuppp... cukuupppp sudahhhhh
jap gi kang muntah hijau pulak korang tgk pic bebanyak..
 
Overall, me mmg puas hati lah
dgn entrance ticket serta harga foods yg x kan buat korang boleh tercekik
kalau nak compare dgn Sunway Lagoon
aiyohhhh!!
 
Tapi cuma satu aje la...
kitaorg x dpt masuk cowboy town
sebabnya hujan, show dibatalkan
hampa la jugak
tapi x pe... dah janji ngan Lil P akan bawak dia pi jugak
Insyaallah...















 Sent from Samsung Mobile

Shopping Baju Sekolah





Alkisah nya
semalam, dalam hujan lebat selebatnya
me ngan my hero leh mengjongket pi Pusat Bandar (KL)
semata2 nak shopping baju sekolah
terpaksa pi berdua sebab Mr Hubby kena kerja ptg semalam
so, kami keluar serentak
Mr Hubby naik motor
kami berdua follow belakang
sian Mr Hubby
sampai sedey2 Lil P tengok ayah dia basah dlm hujan
siap nanges hokeh...
 
time nie me pun pujuk la dia
nasihatkan kat dia
supaya belajar rajin2, pandai2, dengar kata ayah & ibu
jaga solat, doakan kesejahteraan ayah & ibu
doakan supaya murah rezeki... bla..bla..bla...bla....
pastu dia dah ok skits, snap pic ibu yg tengah drive
tu yg muka canggitu tu...
LOL
ok, dah sampai kat SOGO
cari baju sekolah
gedebak, gedebuk, gedebik
Lil P pun happy
tapi dia nie mmg jenis x banyak songeh
apa yg me beli, dia ngikut aje
me pun x de la gantikan semua yang baru
cuma gantikan baju, seluar dan stoking baru serta tambah kasut sekolah aje
mana yg boleh guna mcm beg sekolah, stationeries, pencil case
x la ganti
tapi dah rezeki kan
semalam tergerak hati nak redeem point
skang ada promotion back to school
dapat la redeem 2 bagpack brand platinum silver star, 2 pencil case (boboi boy & ben10)
serta botol air
Alhamdulillah.. Rezeki Lil P
 
yg nie pulak brg2 lam handbag nie ha
cer skodeng jap
apa yg buat berat
tengok ler betul2...
ada eeeerrkkk
nie bila kala la dia sumbatkan optimus prime nieh....

Sent from Samsung Mobile
 

Thursday, December 13, 2012

Update

Salam
Apalah yg busy sgt ye...
Hu3..
Mmg busy dan mcm2 perkara yg berlaku
Errrmmm....
Me?, think positive
In sha Allah me terima seadanya..
Ok, nanti me akan cuba update semuanya... 
Bye! 


Sent from Samsung Mobile

Monday, September 24, 2012

Mansor's Company

Aidilfitri / Raya 2012 memang dah abis
tapi tetap nak tempek picas nie
**suka hati me larrrrr

picas nie cilok dari instagram uteh
amek kat kedai gambo yg biasa we all amik tu
skang, Mansor's Co dah betambah ahli
welkam to Mansr's Co ye Phyza!!

sangat kecoh dan havock
sampai fenins kepala nyonya tu nak snap pic kitaorg
tapi kan... me suka nengok pic nie
sebabnya suma org ceria
terutama sekali bapak & emak
**missed both of them so badly... hu3
next entry, akan menyusul hapdet tentang bapak & emak

Hasilnya

Alhamdulillah
hari nie dapat kembali berblog
sebabnya, me terlalu busy
x sempat nak hapdet walaupun banyak yg nak share
ok, simpan dolu la ye!

seperti yang me janji aritu
nak upload pic me sebelum guna PB dan skang menggunakan PB
**Premium Beautiful - corset pilihan hati
hokeh... pics atas nie memang me sendiri malu nak nengok
gemuks sangat-sangat
pic nie me amik masa bulan April 2012
time tu kat Langkawi & Penang
me kalau amik gambo, memang akan sorokkan perut
yg jadik mangsa, anak la...
jarang sangat ada gambo me posing sorang2
sebab x leh cover lemak kat perut dan peha especially
time nie berat memang dah cecah 80++kg
sangat tension

google mcm2 pasal PB
hinggalah nekad dlm bulan tu juga me call skulmate nyer wife
yang dah hampir setahun dok promote PB
Lisa PB *klik sini kalau nak beli PB ngan dia
akhirnya PB dalam genggaman
sebulan pertama mmg semangat giler memakai nya
pastu, makin hilang semangat
akhirnya tersadai lam wardrobe

gembira!!!
taraaaaaa
*
*
*
*

hasilnya...
nie pic masa raya baru nie
tapi masih malu2 bila bergambar
tetap menyorok dibelakang 2 hero ku...
hihihihi

hinggalah ada beberapa org yg tegur
termasuk Lisa PB tegur masa me upload pic nie lam FB
barulah dengan gagahkan hati berani pi timbang berat
syukur... Alhamdulillah..
memang sangat hepi
cuma mmg skang nie masih lagi berusaha
untuk dapatkan ideal weight ngan BMI

tapi me x lah terlalu diet sangat
makan tetap mcm biasa
tetap amik nasik lemak, nasi, mee, kek, kuih, nescafe & sesekali fast food
tidaklah mendadak buang semuanya dari diet
sebab tekak nie mmg tetap nak juga
cuma yg me perasan
me takleh abiskan food yg ada
maknanya kuantiti foods yg me amik, dah sikit
skang dah leh share foods ngan anak
so skang agak jimat
heheheeeeeee


hokeehhhh!!!
nie pic hari nie
tetiba beranikan diri amik pic sendiri
tanpa ada 'tukang lindung' lemak di perut
**tapi arinie x pakai PB pulak sebab dah terlambat pagi tadi

errrmmm...
agak hepi sebab mmg sudah terasa perubahannya sikit
serta lemak kat perut sudah makin berkurangan
serta taklah bulat macam pic yang petama di atas

Insyaallah...
me akan teruskan guna PB
sebab selain dpt menurunkan berat badan
badan makin terasa ringan serta sihat
skang dah x de sakit2 badan + sakit belikat lagi
Alhamdulillah...
**doakan semoga me berjaya ye!!

last but not least
me tepekkan sekali lagi result body weight me
 April 2011 time nie masih 74++kg
June 2012 naik hingga 83 kg
pastu stress sangat nengok angka tu
nekad pakai PB time posa ritu sampai skang
Ogos 2012 tu yg best tu
hehehehe
cekidauttt!!
*
*
*
*
*

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, September 7, 2012

Macam-Macam

lately nie agak sibuk
macam2 benda nak settle
dan jugak macam2 benda berlaku
huhuhuuuuu
sabarlah wahai me yg bernama Nani..
capekkkk sangat

picas before & after wearing PB pun x sempat hapdet lagi
adoii!!
tapi, me tetap bersabar
hapdet tetap.. tapi x tau bila la lagi

2 hari lepas dapat berita yg menggembirakan kami sekeluarga
mak & bapak dah dapat tarikh penerbangan ke Mekah
syukur Alhamdulillah...
Insyaallah kalau x de apa aral melintang
mak & bapak akan berangkat pada 19hb September nie
semoga segala urusan mereka dipermudahkan Allah swt

dalam khabar gembira
ada sikit duka... ecehhh!!!
bukanlah berduka apa...
semalam Lil P's kena food poisoning
walawehhhhh...
muntah sampai badan lembik-lembik
kesian nengok

me terus apply EL
nak bawak Lil P's ke klinik
yg kesian tu, jalan 2 ke 3 tapak, dia berenti dan duduk
katanya letih & x larat

me susah hati pulak tengok dia x mo makan
sebabnya dia fobia
setiap kali makan or minum
akan kuar balik
addooii!! sian kat dia
pastu siap suh urut2 perut.. katanya sakit mcm kena gigit
Lil P nie jarang sangat kena sakit perut
pulak tu me agak gabra kalau dia sakit perut
maklum aje, dia x leh guna minyak angin
sebab G6PD tu...
nak tak nak, tuam & gosok2 je la perut dia

tapi dia x banyak ragam or x nanges pun
dia diam jerrr...
nak pulak bila me urut & gosok2 perut dia
maybe selesa sebab Ibu yg buatkan
sedih betul bila dia cakap
"Ibu... tolong gosok perut Along... Sakit la...
Nanti Ibu buatkan air teh o panas boleh.. Along nak minum..
nak bunuh cacing yg gigit perut nie..."
huhuhu....
sedih ada.. nak gelak ada... comei pun ader... LOL
semalam dia tido aje.. letih sangat kot
pagi nie, Alhamdulillah, nampak ada kurang
tapi still x nak makan
apa2 pun, me as Ibu mendoakan Lil P's cepat sembuh
**sedih & x keruan bila nengok anak yg kuat makan
tapi langsung x nak makan ... hu3
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, September 3, 2012

Hasil Puasa & Konsisten Dengan PB

Monennnnn uolsss
hari nie me sangat hepi
mana taknya, setelah bertahun-tahun
selepas delivered Lil P's
 for the first time bila timbang, angka tu turun
huhuhu....


nie berat yg me timbang pada 01/04/2011
bayangkanlah... dulu sebelum preggy mmg berat x pernah cecah 60kg
start preggy, naik sampai 84kg
waaaaarrgghhhhhh
penah nanges sebab beli sandal, x de size

Itu citer time preggy
citer pas confinement, turun la dari 84 kg ke 69kg
bermulalah story yg berat sentiasa meningkat
lemak lam badan nie sangat sayangkan me
x mo tinggalkan me
sampai beranak2 dan hasilnya lemak kat  lam badan makin bertingkat2
dan gak tebal
adoiyaiiiiii!! stress tau!!!

Macam2 cara dah buat
penah gak abis kan RMxx,xxx.xxK kat slimming centre
(sampai skang masih ada baki treatment)
**cuma belum tahap sedut lemak je lagi + x makan ubat kurus
sebab takut jantung stop... hahahahaaa
itu pun berat nie turun naik jerrrrrrr
kalau turun pun cuma sekilo
pastu naik balik berkilo-kilo
last sekali feed up nak uat treatment
**thank you so much kat Lebly Hubby coz x jemu2 menaja me
walaupun me nie selalunya putus asa

camtu gak pi aerobic class
nie lagi me fobia
masa ikut class memang leh turun lam 3kg/month
ada la lam 3 bulan ikut class
pastu bila stop time bulan Ramadhan last year
makin mendadak naiknya
org lain bulan Ramadhan sure turun
tapi me, naik lebih 10kg
hhhuuuwwwaaaaaaaa.................

 yang nie, timbang pada 26/06/2012
tengok ler figure yg tertera kat pic atas tu
walaweiiiii!!!
nangessss!!!!
hukhukhukhukkkkkk
dah sama berat ngan masa hari nak delivered kan Lil P's
tension weiii!!!!
masa me timbang nie, kiranya sebulan sebelum puasa baru nie
time tu nekad lah, bila puasa nak control makan bagai
& jugak nak pakai balik set PB yang me beli bulan April lepas
sebulan pertama mmg me konsisten pakai
 pastu dah tersadai lam wardrobe
**dasar cepat putus asa...

maka, bulan Ramadhan ritu, gigih la pakai PB setiap hari
(tolak Sabtu sebab dok rumah, malas nak pakai)
dah nak dekat raya hari tu
Mr Hubby ada tegur me nampak sikit susut
Mr Hubby ckp badan dah ada shape balik walaupun x kurus mcm memula kenal dulu
**Mr Hubby pun x suh kurus mcm anak dara dolu katanya - jelessss kot... ha3
me uat dengar tak dengar je coz ingat Mr Hubby saje nak amik hati
pastu, ada la beberapa org kawan yg dah berbulan2 x jumpa pun tegur jugak
lam hati masih tak percaya
errmmm... 31/08/2012 ritu, nekad pi timbang
taaaarrraaaaa.....
lost about 9.5kg
Alhamdulillahhhhhhhhhh...
pertama kali selepas 7 tahun, turun dengan figure yg banyak
surprise lagik, dalam masa 67 hari dpt turun sebanyak nie
mungkin berkat bulan Ramadhan + pakai PB time Ramadhan ritu
meleret2lah senyum me
barulah percaya apa yg Mr Hubby katakan ritu
kali nie gak percaya yg jeans me pakai sebelum nie ketat mmg nyata dah longgar
pastu, lemak yg bertingkat-tingkat kat belakang tu dah kurang tingkat
hahahahahaaa
tapikan, masih belum boleh berpuas hati
me masih kena struggle untuk dptkan ideal weight
Insyaallah....
Caaiyyokkkk!!!!!